Pomohou spreje na štěnice nebo dýmovnice?

Potřebujete vyhubit štěnice? ➡️ Prozradíme vám, proč nepoužívat sprej na štěnice ani dýmovnice na štěnice. Zvolte raději odbornou deratizaci štěnic. ✅

Objevili jste doma štěnice a rozhodli jste se udělat s nimi rychlý proces? Vyhubit štěnice svépomocí ale není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Určitě koupíte v drogerii volně prodejné spreje na štěnice domácí a další dostupné přípravky na hubení štěnic, ale jak jsou účinné? Ukážeme vám, co přesně se stane, pokud se rozhodnete vyhubit štěnice svépomocí.

Sprej na štěnice a jiné přípravky na štěnice z drogerie

Pokud se rozhodnete vyhubit štěnice svépomocí produkty, které nakoupíte v drogerii, zaděláváte si na problém. Praxe jasně ukazuje, že pokud začnete hubit štěnice neodborně, začnou migrovat. Štěnice domácí se mohou šířit i tam, kde dosud nebyli. Začnou hledat nové útočiště, takže se může stát, že budete mít doma více než jedno hnízdo štěnic – a to je problém. Navíc hubení štěnic je pak dražší.

Kde koupit Protect na štěnice?

Protect na štěnice je oblíbený sprej, který lidé v domácnosti napadené štěnicemi s oblibou používají. Na štenice zvlášť účinný není, většinou má spíš opačný účinek a štěnice rozežene po bytě. Na druhou stranu je účinný jako sprej na hmyz, například na hubení blech nebo mravenců a menšího hmyzu. A kde Protect koupit? Většinou ho seženete v každé větší drogerii. Nicméně před zásahem svépomocí doporučujeme konzultaci s odborníky.

Pozor, pokud bydlíte v domě s více byty, není ojedinělé, že štěnice mohou utéct až k sousedům, a to nejen vedle vás, ale i do dalších pater. Bez problému totiž prolezou například stoupačkami. Navíc bez potravy vydrží až několik měsíců, takže to pro ně není žádný problém.

Proč hubení štěnic svépomocí nefunguje?

Důvodů je hned několik. Samotné přípravky proti štěnicím, které koupíte volně na internetu nebo v drogerii, mohou být účinné. Ovšem ne tolik, jako profesionální postřik na štěnice, ke kterému mají přístup jen firmy zabývající se deratizací a dezinfekcí. Ty jsou pro štěnice mnohem více toxické a smrtící, navíc účinkují i po nanesení, takže hubí i čerstvě vylíhnuté štěnice. Navíc je potřeba štěnice hubit komplexně a odborně. Laik většinou neví, kde všude se mohou štěnice ukrývat – takže většinou dojde k opětovnému rozšíření štěnic.

Problém hubení štěnic navíc je, že jen odborníci ví, na co se mají zaměřit a provedou vyhubení štěnic komplexně. Takže pokud se rozhodnete využít například dýmovnice na štěnice, můžete ve výsledku udělat mnohem více škody než užitku. Navíc neodborná manipulace s touto dýmovnicí je riziková. Neodbornou manipulaci s dýmovnicí na štěnice rozhodně nedoporučujeme.

TIP: Přečtěte si, co jsou štěnice vlastně zač. Pochopíte, proč není snadné se jich zbavit a jaké vám hrozí riziko.

Podobně je na tom i Protect na štěnice, který funguje podobně jako sprej na štěnice. Samotný protect proti štěnicím působí jen lokálně, což je značně neefektivní. Navíc se s ním nedostanete všude tam, kam odborník se svým speciálním postřikem na štěnice. Protect na štěnice také nedoporučujeme, ale můžete ho použít proti různému méně škodlivému hmyzu.

Vždy volte jedině odborné hubení štěnic deratizátorem

Přestože možná máte pocit, že můžete ušetřit a váš problém vyřeší sprej proti štěnicím, není to tak. Neodborný zásah a použití dýmovnice proti štěnicím nebo dalších podobných přípravků vede jen k rozehnání štěnic do okolí. Kontaktujte raději zkušené odborníky, kteří přesně vědí, co udělat. Pokud ještě nejsou štěnice přemnožené, stačí mnohdy jen jediný zásah – neztrácejte čas a volejte ihned.