Štěnice domácí: hmyz, který dokáže pěkně potrápit

Štěnice domácí můžete mít doma a nemusíte o tom vědět. ➡️ Poradíme vám, jak vyhubit štěnice jednou provždy. Účinná deratizace štěnic s garancí. ✅

Věděli jste, že štěnice představuje větší nebezpečí, než byste čekali? Mnoho lidí, kteří se s nimi setkají, neberou riziko hned vážně. Snaží se nejdříve štěnice vyhubit svépomocí a až následně vše konzultují s odborníky. Většinou až je pozdě. Neudělejte stejnou chybu. Poučte se a zavolejte odborníky hned, když máte podezření na štěnice domácí v bytě. Pomohou vám celou situaci efektivně řešit a provedou deratizaci štěnic účinným postřikem proti štěnicím.

Věděli jste, že jedna štěnice dokáže za týden naklást až 8 vajíček? Jakmile se štěnice začnou množit, zbavíte se jich jen s obtížemi.

Štěnice domácí: co si pod tímto názvem představit?

Štěnice je něco, o čem jste určitě slyšeli, ale poznali byste ji? Nejspíš jen těžko. Většina lidí má problém štěnici poznat. A není se čemu divit, přeci jen se se štěnicí nesetkáváme každý den. Bezpečně můžete štěnice poznat podle několika znaků. Klíč k jejich odhalení se skrývá v detailech. Zpozorovat určitě můžete trus štěnice nebo dokonce vajíčka štěnice, když ne přímo štěnice samotné.

Někdy se můžete místo označení štěnice domácí setkat s označením štěnice postelní. To dokonale vystihuje způsob života tohoto parazita. Štěnice potřebují žít v lidských domovech, aby byly blízko své potravě. Oblíbené jsou pro ně ložnice a velmi často přímo rámy postele. Je to pro ně ideální místo, kde se skrýt a zároveň, odkud mají ihned přístup ke krvi – proto se vžilo označení štěnice postelní.

TIP: Přečtěte si náš článek, kde podrobně popisujeme, jak poznat štěnice. Ukážeme vám, jak štěnice bezpečně odhalit.

Proč jsou štěnice nebezpečné?

Štěnice domácí sama o sobě nebezpečná není. Nebylo prokázáno, že by na člověka přenášela nějaké infekční onemocnění. Kousnutí štěnic ale může vyvolávat alergickou reakci. Štěnice se živí lidskou krví, proto jsou tito paraziti nebezpečnější než jiní. Rána po štípnutí od štěnice svědí, takže si ji mnoho lidí škrábe, a to až do krve – poté se může do rány zavléct infekce. Právě to je o poznání nebezpečnější. Poštípání štěnicemi proto neberte na lehkou váhu.

Co dělat, když odhalíte štěnice domácí

Našli jste doma štěnice? Rozhodně nepanikařte. Důležité je, abyste neběželi ihned do drogerie a nekupovali přípravky na hubení štěnic. Nepomůžou vám. Běžně dostupné spreje na štěnice a další přípravky ve výsledku udělají přesný opak. Rozdráždí štěnice, které začnou hledat nový úkryt. Velmi odolné jsou navíc vajíčka štěnice, které mohou přežít, i když by se vám podařilo dospělé štěnice a larvy vyhubit. Pomůže jedině odborná deratizace štěnic.

Proto zachovejte klidnou hlavu a zavolejte odborníkům. Přesně vám poradí, co dělat a jak vyhubit štěnice bezpečně a spolehlivě.