Jak se zbavit štěnic? Pomůže jedině odborná dezinsekce

Hledáte možnosti, jak se zbavit štěnic? ➡️ Jedinou správnou volbou je odborná dezinsekce. ✅ Štěnice domácí je totiž velmi odolná a svépomocí ji nevyhubíte.

Štěnice domácí je velmi nepříjemný parazit. My vám dnes prozradíme, jak se efektivně zbavit štěnic jednou provždy. Možností, jak vyhubit štěnice je několik. Vždy byste ale měli zavolat raději profesionály. Jedině odborný zásah totiž dokáže štěnice zcela zlikvidovat. Štěnice obecná je odolnější, než byste si mysleli. Umí se velmi dobře schovat do všech koutů, takže ani nemusíte vědět, že štěnice v domě máte. Právě o to náročnější je potom likvidace štěnic.

Máte už jistotu, že se u vás doma usídlily štěnice?

Ještě, než přistoupíte k odbornému hubení štěnic, musíte si být jisti, že štěnice opravdu máte doma. Pokud jste už u vás v domě viděli štěnice na vlastní oči, není co řešit. Ale co když si nejste pořád jisti? Odhalit štěnice nemusí být tak složité, jak se může na první pohled zdát. Prohlédněte podrobně především postel, matraci a zákoutí blízko postele, protože právě tady se nejčastěji štěnice schovávají – zaměřte se na ložnici. Pak můžete přistoupit k samotné likvidaci štěnic.

Přečtete si také náš podrobný článek, jak poznat štěnice. Ukážeme vám, na co si dát pozor a jak odhalit výskyt štěnic co nejrychleji. Protože o čas jde především, než dojde k přemnožení štěnic.

Lidé mají často mylnou představu, že štěnice se vyskytují jen v sociálně slabším prostředí – ve špíně. Jenže to neplatí, klidně si ji můžete přivést z dovolené nebo například z MHD. Nezáleží ani tak na hygieně. Je těžké štěnice najít, a o to těžší je potom likvidace štěnic. Vhodným způsobem, jak štěnice odhalit, je nalákat štěnice do pasti.

Jak se dostanou štěnice do bytu

Už jsme napověděli, že štěnice se s vámi mohou dostat domů třeba v kufru z dovolené. Jaké jsou ale další způsoby, jak se mohou štěnice dostat do bytu? Nezapomeňte, že štěnice je malá a především v bytových domech velmi často cestuje – to je důvod, proč by se v případě hubení štěnic měly ošetřit také okolní byty od zamořeného bytu, a to ideálně i v patře nad bytem a pod ním. Jedině to je osvědčená cesta, jak se efektivně zbavit štěnic v bytě.

Štěnicím sice chvíli trvá cestovat, ale poté se poměrně rychle rozšíří i do okolních bytů. Ještě rychleji v případě, že je obyvatelé zamořeného bytu zkouší likvidovat obyčejnými prostředky, které je naopak ještě více rozeženou hledat nové útočiště. Štěnice nejčastěji proleze stoupačkami, ale nemá problém se protáhnout pod dveřmi, případně třeba špajzem ve starších bytech. Pokud nejsou pořádně utěsněny rozvody topení, je to další cesta pro štěnice. Dokonce, pokud je teplo, může ojediněle přelést po fasádě domu.

Jak nalákat štěnice

Osvědčený způsob, jak nalákat štěnice, i když ne zcela příjemný, je nalákat je na potravu. Štěnice můžete nalákat pouze na potravu a ideálně jí do cesty postavit pasti, do kterých se chytne. Pasti vám sice nepomohou v otázce, jak se zbavit štěnic, protože je nevyhubí, ale pomohou je alespoň poměrně účinně odhalit, abyste měli jistotu, že opravdu máte štěnice v domě.

TIP: Podívejte se, nakolik jsou pasti na štěnice účinné a jak s nimi naložit. 

Jak se zbavit štěnic po domácku? Nijak

Důležité je uvědomit si především, že štěnice obecná (domácí) je velmi odolná. Volně prodejné prostředky v drogerii na ně nestačí. Je potřeba využít vysoce koncentrované a nejúčinnější přípravky proti štěnicím. Tedy takové postřiky, ke kterým se ale dostane jen odborná firma s certifikací. Jsou vysoce účinné a vytvořené speciálně na hubení štěnic. Oproti tomu volně prodejné přípravky na štěnice jsou bohužel neúčinné. Nejčastěji napáchají ještě více škod.

Víte, že během jednoho týdne naklade štěnice asi 8 dalších vajíček? Za svůj život je to až 500 vajíček. Jakmile se u vás začnou štěnice množit, nezbavíte se jich jinak než odborným zásahem. Navíc čím později k němu přistoupíte, tím složitější bude štěnice vyhubit.

Metody, jak se zbavit štěnic po domácku, nejsou ani finančně výhodnější. Samotný odborný zásah totiž není drahý. Pokud si spočítáte, kolik utratíte za volně dostupné prostředky, zjistíte, že ve výsledku utratíte hodě peněz – a navíc žádného výsledku nedocílíte. Zároveň riskujete, že se štěnice stanou ještě odolnějšími a bude pak složitější je vyhubit i odborným zásahem.

A co oblečení nebo postel, mohu si ji ošetřit svépomocí?

Často se objevují otázky typu „jak se zbavit štěnic v oblečení?“ Dobrou zprávou je, že tohle zvládnete i svépomocí. Ze všeho nejdřív vezmete oblečení a pořádně ho vyperte při teplotě 60 °C. Pokud nemůžete prádlo prát na tak vysokou teplotu, umístěte ho do sušičky alespoň na 55 °C. To je první fáze. Po usušení dejte pro jistotu oblečení do plastových sáčků a nechte ho v mrazáku alespoň 2 dny při teplotě více než -18 °C. Jedná se o zaručený způsob likvidace štěnic.

Zaručeno: jak se efektivně zbavit štěnice domácí jednou provždy

Jakmile máte podezření, že máte štěnice v bytě, je důležité na nic nečekat a ihned kontaktovat odbornou deratizační firmu. Řekne vám, co udělat než přijede na odborný zásah – většinou do 24 hodin. Nikdy nezkoušejte štěnice zlikvidovat svépomocí, volně dostupné přípravky na hubení štěnic nefungují a štěnice naopak rozeženou do dalších místností, pater nebo i bytů – hubení štěnic je pak daleko nákladnější.

Přečtěte si, proč nejsou spreje na štěnice a další prostředky určené k domácímu hubení štěnic účinné.

Zbavit se štěnic vlastně může být snadnější, než se vám teď zdá. Jediné, co musíte udělat, je kontaktovat odbornou firmu, která štěnice vyhubí. O všechno další už se postarají sami. Je to snadné – navíc hubení štěnic není drahé, mnohdy vás vyjde lépe než zdlouhavý a předem prohraný boj pomocí postřiků na štěnice z drogerie a pomocí dalších nefunkčních prostředků na hubení štěnic.

Je potřeba vyhubit i vajíčka

Kromě toho nezapomínejte, že je nutné vyhubit také vajíčka štěnic. Štěnice obecná se vylíhne až za několik dní, kdy už je po aplikaci speciálního postřiku proti štěnicím. Běžně dostupné postřiky je nezabijí. Ovšem profesionální postřiky na deratizace štěnic jsou účinné na povrchu i po zaschnutí. Štěnice tak zahubí i poté, co lezou po nastříkaném povrchu. Právě i díky tomu je odborný zásah tak účinný.

Nedoporučujeme spoléhat na babské rady, jak na štěnice v bytě, protože jsou neúčinné. Jedinou pomocí vám vždy bude pouze odborná dezinsekce.

Pomůže pouze odborný zásah

Neexistuje lepší možnost, jak na štěnice v bytě než právě odborným zásahem. Je potřeba využít ihned silnou zbraň v podobě speciálního postřiku na vyhubení štěnic. Když vše stihnete podchytit ještě v počátku, bude většinou stačit jen jedna odborná deratizace štěnic (odborně dezinsekce štěnic). Pokud už je zamoření velké, většinou se provádí více postřiků. Někdy tak může jít o dlouhodobější záležitost.

Postřiky se aplikují zhruba 3 týdny až měsíc od sebe. Většinou stačí 2 postřiky a celá kolonie je vyhubena. Nicméně u štěnic je problém, jak rychle se množí. Pokud zůstane naživu několik jedinců, může být celý zásah zmařen. Samotný postřik proti štěnicím trvá velmi krátce, zhruba 1–2 hodiny podle rozsahu zásahu.

Kontaktujte nás ZDARMA pro nabídku i radu

Máte doma štěnice? Popiště nám prosím problém.  Obratem se vám ozveme. Pokud si nevíte rady s popisem, rovnou nám zavolejte na telefonní číslo 603 824 846. Specializujeme se na hubení štěnic.