Jsou pasti na štěnice účinné? Bohužel ani trochu

Jak poznat štěnice? Určitě nespoléhejte na pasti na štěnice. ➡️ Ukážeme vám, proč nefungují. Raději vám doporučíme fungující metody, jak se zbavit štěnic. ✅

Máte podezření na štěnice v domě? Než nějakou štěnici odhalíte, nemůžete si být jisti. Samozřejmě například typické pokousání od štěnice v řadě nebo do trojúhelníku je dostatečné znamení na to, konzultovat celou situaci s deratizátorem. Jenže málokomu hned dojde, že má co dočinění právě se štěnicemi. Jak poznat štěnice v domě? Nejlepší je samozřejmě odhalit je. Možná jste na internetu našli rady, jak použít pasti na štěnice. Jenže ty moc nefungují a my vám řekneme, proč tomu tak je.

TIP: Pokud máte na štěnice opravdu podezření, je lepší hned konzultovat celou situaci s deratizátorem. Zkoušením pastí na štěnice jen ztratíte čas.

Lepová past na štěnice domácí

Chystáte se odhalit štěnice v domě pomocí lepové pasti? Pokud jste si ji ještě nekoupili, udělali jste dobře. Řekneme vám totiž tajemství. Lepové pasti jsou neúčinné a podobně vyjde například i oboustranná lepící páska na nohy postele – přes kterou štěnice také nepřelezou. Lepové pasti fungují na principu různých aktivátorů, jako je teplo, feromony a podobně. Ovšem štěnice se orientují spíše podle vydechovaného oxidu uhličitého
a tepla, které člověk vydává.

Aktivní a mechanické monitorovací pasti na štěnice

Pasti na štěnice se dělí na aktivní a pasivní. Zatímco aktivní pasti na štěnice se snaží štěnice nalákat určitým aktivátorem, pasivní pasti jsou hloupé pasti a je spíše náhoda, když do nich štěnice vleze. Ovšem nefungují ani aktivní pasti. Pasti jsou konstruovány tak, že pokud do nich štěnice vleze, už se nedostane ven. Problém monitorovacích pastí, zejména těch s aktivátorem ale je, že vás mohou vyjít poměrně draze a velmoi pravděpodobně nezafungují.

Past na štěnice s aktivátorem není nejlevnější. Přitom aktivátor vydrží jen okolo 24 hodin a ještě ho často ani nelze umístit na vhodné místo. Budete jich tak potřebovat několik, a to se může prodražit. Navíc není jasné, že štěnice vylezou ze svých skrýší sát krev zrovna, když pasti nastražíte. A už vůbec není jisté, že se chytnou do pasti. Monitorovací pasti na štěnice jsou tak bezvýznamné – než do nich nějaká štěnice náhodou vleze, nejspíš už budou přemnoženy. Můžeme říct, že daleko větším aktivátorem jste pro štěnice vy samotní.

Máte podezření na štěnice? Volejte rovnou deratizátora

Výhodnější než opakované pokládání lepových nebo monitorovacích pastí na štěnice je rovnou zavolat deratizátora na konzultaci. Odhalí totiž štěnice poměrně rychle, pokud jsou v domě přítomny. Moc dobře totiž ví, kam se podívat, kde jsou štěnice nejraději. Ví, na co se dívat, co hledat – svlečky, trus po štěnicích a podobně. Nechte si prohlédnout dům nebo byt zkušeným deratizátorem. Jedině tak budete mít jistu, jestli máte v domě štěnice, nebo ne.